Kindermeditatie


“Toen je in het verhaal vertelde over vliegen op een kleed zat ik op dat kleed. Ik zag de wereld van bovenaf; alles was heel klein! Het was rustig op mijn kleed!”

Kind uit mijn klas na een les meditatie voor kinderen.

#meditatie voor kinderen #mindfullness voor kinderen

Meditatie leert kinderen bewuster te worden, waardoor ze steeds meer tijd in het nu doorbrengen. Even mogen wegdromen, even niets moeten en het nadenken even mogen loslaten, mogen voelen en stilstaan bij wat ze NU voelen en zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

Ze leren om te zijn in plaats van te doen. Dat is de kern van meditatie. Bij kindermeditatie maken we gebruik van ademhaling, beweging, creativiteit, visualisaties, ontspanningsoefeningen en mindfullness voor kinderen.

 


Wat is het verschil tussen mindfullness voor kinderen en meditatie voor kinderen? 


Mindfullness voor kinderen is een geleide meditatietechniek (uw kind wordt op een vertellende wijze meegenomen in de meditatie) en meditatie omvat alle technieken.

Veel mensen associëren meditatie met religie, maar meditatie omvat technieken om het hoofd tot rust te brengen. De lessen kindermeditatie hebben dan ook geen religieuze grondslag!


Tijdens iedere les staat een thema centraal. De les start met enkele yoga-oefeningen om tot rust te komen. Aan de hand van een speels meditatief verhaal neem ik uw kind mee op droomavontuur. Ieder verhaal eindigt met een positieve boodschap. Na het droomverhaal vindt er een (creatieve) verwerking plaats die past bij het thema en kan er met elkaar gepraat worden over zijn/haar ervaringen.

De les meditatie voor kinderen wordt gegeven in kleine groepen (ongeveer 8 kinderen) en is voor kinderen voor 6-10 jaar.

Schrijf uw kind in voor een gratis proefles kindermeditatie via het inschrijfformulier!