Over mij

 “Juf, heb je weer een droomles geschreven? Ik word er altijd zo rustig van in mijn hoofd”

Een leerling uit de klas van Annemiek Boonstra


#kinderyoga #kindermeditatie #alkmaar #annemiek boonstraHet een en ander over mij.

Er wordt me weleens gevraagd wat ik nou leuk vind aan het werken met kinderen. Mijn antwoord is dan dat ik het als mijn missie zie om ervoor te zorgen dat kinderen lekker in hun vel zitten. Pas dan is er ruimte om te leren! Als dit lukt krijg ik daar enorm veel energie van!

Ik heet Annemiek Boonstra (31 jr). Drie dagen in de week geef ik met veel plezier les op een basisschool in Alkmaar. Inmiddels heb ik  jaar ervaring en heb ik veel verschillende basisscholen vanbinnen gezien. Steeds vaker wordt me duidelijk hoeveel kinderen op een dag allemaal moeten.

Steeds meer komt de nadruk op prestatie te liggen en moeten kinderen al vroeg kiezen wat ze willen (worden) en weten wat 7hun talenten zijn. Dit brengt stress, onzekerheid, angst en zorgen met zich mee. Faalangst is dan ook een veel voorkomend probleem.

Dit moet anders!

Om deze reden heb ik besloten opleidingen te volgen tot kinderyogadocent (bij Jip & Jan Academie) en kindermeditatiedocent (bij Rosalinda Weel, methode Droomstudio). Inmiddels heb ik de opleiding tot kindermeditatiedocent afgerond en de opleiding voor kinderyogadocent rond ik in augustus af.

Wekelijks geef ik een relaxles (meditatieles) in de klas. Ik zie dat kinderen het heerlijk vinden om naar mijn droomverhaal te luisteren en daarbij ontspannende oefeningen te doen. De kinderen leren ook dat ze bij zenuwen (toetsen, spreekbeurten, etc.) deze ontspannende oefeningen kunnen toepassen. Wat opvalt is dat de rust, concentratie en creativiteit na een relaxles in de groep sterk is toegenomen. Ouders vroegen of ik deze lessen ook in kleine groepen gaf. Het effect van mijn klassikale relaxlessen en de vraag van de ouders hebben me aan het denken gezet. Dit heeft me over de streep getrokken om op kleine schaal meditatie- en yogalessen aan kinderen te gaan geven. Zie hier: Studio Droomboon!

Nieuwsgierig naar wat een les kinderyoga of kindermeditatie nou precies is? Kijk gauw verder bij Kinderyoga of Kindermeditatie of schrijf uw kind in voor een gratis proefles!

Ik zie u graag in Studio Droomboon.

Vriendelijke groetjes,

Annemiek Boonstra


“Het vinden van innerlijke rust en leren omgaan met stress zorgt ervoor dat uw kind sterker in de schoenen staat!”

Annemiek Boonstra