Kinderyoga


“Van kinderyoga word ik altijd rustig en nog vrolijker!”

Een kind uit mijn klas na een les yoga voor kinderen.

img_20160903_131015img_20160903_142630img_20161112_094342img_20161217_093850

Bij kinderyoga gaat het vooral om plezier hebben en niet om de techniek en prestatie. Kinderen leren van hun ervaringen, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Door het beoefenen van yoga voor kinderen ontwikkelen ze hun innerlijke kracht en balans. Kinderen leren ontspannen, positief denken en zichzelf te zijn. Het helpt ze om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken en de concentratie te vergroten.

Daarnaast krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Het vergroot hun sociale vaardigheden en bevordert hun creativiteit. In een veilige omgeving beweegt elk kind zich binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het kind om te zijn wie het is. Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Yoga voor kinderen heeft ook een positief effect voor kinderen die last h
ebben van concentratieproblemen, buikpijn, slaapproblemen, coördinatiestoornissen, ademhalingsproblemen, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag.  In de vorm van yoga-avonturen of themalessen passeren de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en wijze levenslessen de revue. Niet alleen is kinderyoga goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Yoga voor kinderen (ongeveer 8 kinderen per groep) is geschikt voor 4 – 10 jaar. 

Schrijf uw kind in voor een gratis proefles kinderyoga via het inschrijfformulier!